ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

by admin

Η ιστοσελίδα του financial-basics.gr και τα αντίστοιχα προφίλ στα social media, αποτελούν μια προσπάθεια της ομάδας μας να μοιραστεί με το ελληνικό κοινό τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχουμε αποκτήσει μέχρι στιγμής στον χώρο των επενδύσεων.

Γενικά θέλουμε να ενθαρρύνουμε τον καθένα να πάρει την ευθύνη για τα οικονομικά του και για αυτό το λόγο θέλουμε να τον εξοπλίσουμε με γνώση στις τρεις παρακάτω κατηγορίες:

 1. Διαχείριση Προσωπικών Οικονομικών – Personal finance
  Πιστεύουμε πως είναι απαραίτητο για τον καθένα μας να ασχοληθεί έστω και με τα βασικά περί της διαχείρισης των οικονομικών μας στοιχείων (Financial Basics), διότι αν δεν τα ελέγξουμε εμείς, θα ελέγξουν αυτά εμάς και τη ζωή μας.

 2. Παθητική και μακροπρόθεσμη επένδυση με ETF
  Σκεπτόμενοι το μέλλον μας, δυστυχώς τα πράγματα δεν μοιάζουν ρόδινα.
  Κατ αρχήν έχουμε τον πληθωρισμό που κάθε χρόνο τρώει και λίγο από τα λεφτά μας. Οπότε να τα αφήσουμε απλά στην τράπεζα δεν είναι επιλογή – ειδικά σε εποχές που οι τόκοι δεν καλύπτουν τον πληθωρισμό.
  Επίσης, το συνταξιοδοτικό σύστημα αλλάζει τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ευρώπη. Το όριο συνταξιοδότησης συνεχώς αυξάνεται και ούτε το κράτος δεν εγγυάται πλέον ότι σύνταξη θα μπορεί να καλύψει τις βασικές μας ανάγκες. Οπότε καλούμαστε να προνοήσουμε μόνοι μας!

 3. Ακίνητα (more in phase 2)
  Τα ακίνητα αποτελούν έναν ενεργητικό τρόπο επένδυσης – αντίθετα με τη φιλοσοφία των ETFs – που σημαίνει ότι πρέπει να ασχολείστε μαζί τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  Παρόλα αυτά, θεωρούμε πως προσφέρουν κάποια συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, τα οποία θα ήταν κρίμα να μην τα εκμεταλλευτούμε. Εάν το χειριστείτε σωστά, μπορείτε να πετύχετε ένα ιδιαίτερο είδος οικονομικής ελευθερίας.
  Περισσότερα για τα ακίνητα θα μάθουμε σε δεύτερο χρόνο στο blog μας.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως δεν είμαστε επαγγελματίες σύμβουλοι οικονομικών και δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για τις πράξεις τρίτων. Παρουσιάζουμε απλά τις απόψεις μας και όχι συμβουλές. Περισσότερα στο disclaimer μας.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας. Μπορείτε να αποδεχτείτε ή να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου μας. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ